Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι δηλώνουν ΠΑΡΟΝΤΕΣ στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, μαζί με τους Ενωμένους Δημοσιογράφους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μας γνωρίσατε στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιανουρίου 2012, όταν όλος ο Κλάδος κινδύνευε να ισοπεδωθεί, όχι ότι τώρα γλύτωσε, από το ιδεολογικό vertigo των κατ΄ επάγγελμα συνδικαλιστών, εκείνων που έχουν μπερδέψει την ΕΣΗΕΑ με τα γραφεία των κομμάτων, εκείνων που καταφεύγουν στην κομματική γραμμή ακόμη και για να ρωτήσουν «τι ώρα είναι», αλλά και να εκλιπαρήσουν για τις προσωπικές φιλοδοξίες τους, όταν το επάγγελμα τους «ξεβράζει» στο περιθώριο και το μόνο καταφύγιό τους είναι οι κρατικές θέσεις.

Απορήσατε πως μία, αρχικά μικρή, ομάδα τόλμησε να αντιταχθεί σε «βαριές» κομματικές και συνδικαλιστικές «προσωπικότητες» της Ένωσης, θέτοντας αυτονόητα ερωτήματα και προφανείς προτάσεις για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς, στα μέσα ενημέρωσης που λίγο έλειψε να ισοπεδωθούν από το ιδεολογικό vertigo αυτών, που έχουν πλήρως αποκοπεί ή αποχωρήσει λόγω ηλικίας και κομματικών υποχρεώσεων από τους χώρους δουλειάς.

Εκπλαγήκατε πως μία, αρχικά μικρή, ομάδα κατάφερε να βρει σε όλο τον Κλάδο συμμάχους και να συνεργαστεί με πρόσωπα που χαρακτηρίζονται από επαγγελματική συνείδηση και να κερδίσουν όλοι μαζί την ψηφοφορία της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης του 2012. Μία ψηφοφορία που, αν οι παρατάξεις του «προοδευτικού τόξου» δεν προέτρεπαν σε αποχή και λευκό τους οπαδούς τους, σήμερα θα είχαμε συλλογικές συμβάσεις, πολύ λιγότερες απολύσεις και κυρίως έναν δημοσιογραφικό κόσμο που θα πίστευε στο Σωματείο και στην δύναμή του.

Μας μάθατε, όταν δώσαμε διέξοδο στους συναδέλφους, που είχαν εγκλωβιστεί στον τραγέλαφο των αδιέξοδων «προοδευτικών» προτάσεων και της ισοπεδωτικής αντίληψης «όχι σε όλα».

Μας εμπιστευθήκατε όταν συνεργαστήκαμε με συναδέλφους ανεξάρτητα από την πολιτική τους θέση και δείξαμε ότι κάτι καινούργιο ξεκινά στην ΕΣΗΕΑ. Κάτι νέο και καινούργιο, που δεν μπορεί να το ελέγξουν τα κομματικά ιερατεία και οι ιδεολογικοί «δεινόσαυροι» που, βλέποντας το συνδικαλιστικό τους τέλος, κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να διατηρήσουν τις καλοπληρωμένες θέσεις τους στις βιτρίνες της συνδιαλλαγής

Θα μας βρείτε στους πραγματικούς αγώνες του Κλάδου μαζί με την νέα παράταξη των «ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ». Την νέα παράταξη που άφησε πίσω της κάθε κομματική εξάρτηση και βλέποντας μπροστά, σας καλεί να συνταχθείτε μαζί της για να δημιουργήσουμε μία νέα και διεκδικητική ΕΣΗΕΑ.

Θα θέλαμε να απολογηθούμε γιατί οι τέσσερις συνάδελφοι που προσυπογράφουν και οι εκατοντάδες που τους ακολουθούν στην ιδρυτική διακήρυξη των «Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων», δεν έχουν την συνδικαλιστική «βαρύτητα» εκείνων των «καρεκλών» και των «αξιωμάτων», που παρέδωσαν τον Κλάδο, βορά στα σχέδια των Εκδοτών και των Καναλαρχών. Εκείνων των «καρεκλών» και «αξιωμάτων», που από την ασφάλεια του «τέως», έρχονται τώρα σαν παλιοί κομματάρχες για να σας θυμίζουν «τι έκαναν για εσάς» και «πόσα τους οφείλετε».

Κανείς από εμάς, τους «Ανεξάρτητους Δημοσιογράφους», δεν έχει το αξίωμα του «τέως», όπως κόπτονται οι συστημικοί, παραταξιακοί και παροπλισμένοι εργατοπατέρες. Δυστυχώς για αυτούς, εμείς όλοι είμαστε «νυν». Και θα είμαστε «νυν και αεί» στους χώρους δουλειάς, μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους ετεροαπασχολούμενους, δίπλα και μέσα στα προβλήματά τους, μέσα στην αγωνία για την διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας στα Μέσα Ενημέρωσης, μέσα στην «ασφυξία» της ανεργίας και της περιθωριοποίησης.

Θα είμαστε «νυν και αεί» στους χώρους δουλειάς και όχι «τέως» διαχειριστές συνδικαλιστικών, κρατικών και διευθυντικών θέσεων. Θα μας βρείτε πάντα απέναντι σε αυτούς, που τους έχει ξεβράσει η σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, σε αυτούς που τους έχει κάνει ανάλγητους η εξαργύρωση προδομένων αγώνων, σε αυτούς που παρέδωσαν στην κοινωνική απαξίωση το λειτούργημα της Δημοσιογραφίας και σε αυτούς κατάθεσαν αμαχητί και άνευ όρων τις σημαίες της Ελευθερίας του Τύπου στους αργυρώνητους διαχειριστές της Ενημέρωσης.

Ξεκινάμε την πορεία των «Ανεξάρτητων», μία πορεία στην οποία καλούμε όλους και όλες εσάς, που καταλαβαίνετε πως μπροστά μας έχουμε σκληρούς αγώνες από τους οποίους δεν περισσεύει κανείς. Αγώνες και διεκδικήσεις που δεν μπορούν να μπαίνουν στην «συστημική πρέσα», επειδή κάποιοι πρέπει να κολλήσουν «συνδικαλιστικά ημερομίσθια» στο κομματικό βιογραφικό τους, αυτό που θα τους χαρίσει άκοπα τις γνωστές καλοπληρωμένες θέσεις στο σύστημα διαχείρισης του Μνημονιακού άγους του ελληνικού λαού.

Ξεκινάμε αγώνες, διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις που θα γίνουν οργανωμένα, στοχευμένα, με συγκεκριμένα αιτήματα και όχι με ασυνάρτητες και χαοτικές απαιτήσεις ή προτάσεις, που το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αυτούς που λιγοστεύουν
μέρα τη μέρα και οδηγούνται στην επαγγελματική απαξίωση.

Κι ένα τελευταίο μήνυμα στους "μαθουσάλες" - συστημικούς επαγγελματίες... συνδικαλιστές και νεόκοπους συκοφάντες μας: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη... κύριοι και κυρίες.

Συνάδελφοι....

Είμαστε ΕΣΕΙΣ

Είμαστε από ΕΣΑΣ

ΕΙΣΑΣΤΕ οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι.