Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ρεζίλια του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στον Ζανιά της ΤτΕ - Κάνουν "πλάτες" στη Σπανοπούλου εν μέσω πογκρόμ απολύσεων, εκβιασμών και λουκέτων σε ΜΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέρασε ένας μήνας από την ιστορική Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ στις 23 Ιουνίου 2012, στην οποία όχι μόνο απορρίφθηκαν όλες οι προτάσεις του έκπτωτου Διοικητικού Συμβουλίου της έκπτωτης «προέδρου» Ελένης Σπανοπούλου, από την οποία έχει ουσιαστικά αφαιρεθεί κάθε δυνατότητα άσκησης διοίκησης από την Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ., όμως τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Κλάδου που ίδρυσαν τον ΕΔΟΕΑΠ, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜΘ και η ΕΠΗΕΑ ακόμη δεν έχουν αποφασίσει τις κινήσει τους και συνεχίζουν να πετάνε «χαρτοπόλεμο». Από την άλλη και ενώ περίμενε κανείς από τα μέλη του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να δείξουν έμπρακτα έχουν καταλάβει ότι ο Κλάδος βρίσκεται σε αδιέξοδο δίχως επιστροφή και δρόμο διαφυγής, παρακολουθούμε εμβρόντητοι διάφορα κακοπαιγμένα «σκετσάκια» καλοκαιρινών επιθεωρήσεων με διοικητικές «κρίσεις» στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, λες και το μόνο μας πρόβλημα είναι οι εσωτερικές ισορροπίες των παρατάξεων εκείνων που δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ότι οι κομματικές γραμμές έχουν μετατραπεί σε . . . φαύλους κύκλους.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά το Δ.Σ της ΕΗΕΑ έστειλε επιστολή στον Γιώργο Ζανιά, Πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), για να τους δώσει κάθε κίνηση των λογαριασμών του ΕΔΟΕΑΠ από όποια Τράπεζα και εάν έγιναν !!! Τα θαυμαστικά μπήκαν γιατί ακόμη και πρωτοετείς σπουδαστές δημοσιογραφίας σε ΙΕΚ, πόσω δεν μάλλον εμπειρότατοι δημοσιογράφοι με δεκαετίες στο οικονομικό και πολιτικό ρεπορτάζ, γνωρίζουν η ΕΕΤ είναι ο απολύτως αναρμόδιος φορέας για να δώσει κινήσεις λογαριασμών. Επίσης τα θαυμαστικά μπήκαν καθώς εμπειρότατοι δημοσιογράφοι με δεκαετίες στο οικονομικό και πολιτικό ρεπορτάζ έπρεπε να γνωρίσουν πως η γνωστοποίηση κινήσεων λογαριασμών και μάλιστα Ασφαλιστικού Ταμείου όπως ο ΕΔΟΕΑΠ (ΝΠΙΔ) απαιτεί την έγκριση και εντολή Εισαγγελέα.
Συνάδελφοι

Μετά από τις αφελείς και παιδαριώδεις κινήσεις Μελών του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ πιστεύουμε ακράδαντα πως το θέμα «Σπανοπούλου – ΕΔΟΕΑΠ» είναι φανερό ότι «πάει παραλία».

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άμεσα και φυσικά μέσα στο Καλοκαίρι να αποφασίσει ΤΩΡΑ με ποιο συγκεκριμένο τρόπο θα κινητοποιηθεί, μαζί με τις άλλες Ενώσεις, στο θέμα του οικονομικού (πρώτα) και διοικητικού (μετά) ελέγχου του ΕΔΟΕΑΠ από σήμερα και τρία χρόνια πίσω, χρονικό διάστημα των έργων και των ημερών της έκπτωτης Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ.

Η απόφαση για τον διορισμό ανεξάρτητου ελεγκτή είναι ζήτημα το πολύ μίας εβδομάδας, αν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καταλάβουν ότι κάθε καθυστέρηση «πάει παραλία» την έκπτωτη Σπανοπούλου και το αναξιόπιστο Διοικητικό Συμβούλιο, που την ακολουθεί πειθήνια.

Κάθε άλλη ενέργεια, όπως αυτή της ομάδας «τιτλούχων» του Κλάδου που πήγαν για «εξετάσεις αγωνιστικής ετοιμότητας» στα κάγκελα του ΕΔΟΕΑΠ, αποπροσανατολίζει τους συναδέλφους σε νέα «εγκλήματα» (crimes) τακτικής και δίνουν παράταση ζωής στην έκπτωτη Σπανοπούλου.

Ας καταλάβουν όσοι, ελάχιστοι πλέον, βλέπουν με συμπάθεια τις αγωνιστικές παρεμβάσεις ομάδων, που έχουν χάσει την πολιτική τους κάλυψη λόγω της απαραίτητης πολιτικής «ομογενοποίησης» εν όψει ανάληψης μελλοντικών κυβερνητικών καθηκόντων, ότι μόνο με την τήρηση των χρονοβόρων μεν, απαραίτητων δε διαδικασιών η (μην το ξεχνάμε) «ακόμη εκλεγμένη», πλην όμως έκπτωτη, Ελένη Σπανοπούλου θα πάρει τον δρόμο των ευθυνών της.


Καλούμε άμεσα το νέο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να

• αποφασίσει άμεσα τις νομικές κινήσεις που θα λάβει εναντίον του έκπτωτου πλέον Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ.
• αποφασίσει άμεσα τις διαδικασίες και τον ορισμό του οικονομικού και διοικητικού ελέγχου στον ΕΔΟΕΑΠ από τον Ιούνιο του 2012 και πίσω.
• προετοιμάσει τον Κλάδο για το είδος των κινητοποιήσεων του Φθινοπώρου, αφήνοντας τις «άσφαιρες» απεργίες, που είναι η εύκολη λύση

Οι κινήσεις αυτές είναι επιβεβλημένες και πρέπει να ληφθούν τις επόμενες μέρες, μέσα στον Αύγουστο, καθώς είναι πλέον φανερό ότι εκδότες και καναλάρχες ετοιμάζονται για ένα νέο και ανελέητο φθινοπωρινό πογκρόμ απολύσεων.

Επιτέλους, η ΕΣΗΕΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι μαγαζί ΚΑΝΕΝΟΣ για ρουσφέτια και μικροπολιτικά παιχνίδια.
Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε, δε διαγράφουμε. Τα χρήματα θα επιστρέψουν ΟΛΑ στο ταμείο μας.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
andimosiografoi.blogspot.gr