Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μαθήματα... δημοσιογραφίας κι επαναστατικής γυμναστικής

Απασφάλισαν... τα "Εγκλήματα του Τύπου" (Financial Crimes)

Ζούμε σε μία εξαιρετικά παραγωγική και γόνιμη χώρα, που έχει δημιουργήσει τόσα πολλά και τα δίνει απλόχερα σε όλους. Κυρίως στο πως να σκεφτόμαστε ορθολογικά και μεθοδολογικά. Πολλές φορές ορισμένοι από εμάς πιστεύουν πως θα πρέπει να αποδειχθούν ακόμη και τα «αξιώματα», (όχι αυτά που απονέμουν τα πολιτικά και κοινωνικά συστήματα σε όλη την Γη), για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους σε μία πολιτική, κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα. Και αυτός, δυστυχώς, είναι ο μόνος τρόπος που έχουν μάθει για να επικοινωνούν.

Εμείς από την πλευρά μας τους κατανοούμε.

Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις ότι τα ραδιόφωνα όπως και τα μυαλά πρέπει να είναι ανοιχτά για να ακουστούν και να ακούσουν. Κατανοούμε απόλυτα την σύγχυση όσων έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και τον κόσμο, που τους έχει αναθέσει κάτι πολύ απλό: Να τους εκπροσωπεί. Αυτό και μόνο. Ετσι όταν απλά πράγματα, που τα καταλαβαίνει ο κοινός, απλός και καθημερινός νους, γίνονται αφορμή για να γράφονται παντελώς ανόητες και ανερμάτιστες κενολογίες, που καταλήγουν σε συκοφαντίες και φληναφήματα, τότε πραγματικά μας λυπεί το γεγονός ότι η σοβαροφάνεια αυτοανακηρύσσεται ως τιμητής του αυταπόδεικτου.

Αυτά τα ολίγα (ίσως δυσνόητα) για όσους πιστεύουν πως με την αγωνιστική γυμναστική μπορείς να σμιλέψεις την στιβαρότητα και την αντοχή αυτών, που ενώ θα έπρεπε να έχουν πλημμυρίσει την οδό Ηριδανού, προτιμούν να διακωμωδούν (εν αγνοία τους προφανώς) κάθε έννοια σοβαρής παρέμβασης και συνέργειας με άλλες δυνάμεις του Κλάδου.

Δεν επιθυμούμε να μας κατανοήσουν αυτοί που έχουν μάθει να γράφουν σε υαλόφρακτα γραφεία, ούτε αυτοί που υπαγορεύουν τα κείμενά τους σε γραμματείς, ούτε και οι ιανοί των Γενικών Συνελεύσεων. Μας φτάνει που μας καταλαβαίνουν οι πραγματικοί εργαζόμενοι και άνεργοι δημοσιογράφοι, αυτοί που αγωνιούν για το μεροκάματό τους, για την ασφάλισή τους και το μέλλον τους σε έναν κλάδο που ισοπεδώθηκε και από τα μεγάλα και «εγκληματικά» λάθη όσων έχουν «διοικήσει» τον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Ευχαριστούμε τους «τιτλούχους» που μας επιτρέπουν να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως «Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι». 

Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουμε την συστημική διαδικασία της δημόσιας ανακοίνωσης της λειτουργίας μας ως δημοσιογραφικής ομάδας με βασικό χαρακτηριστικό την Ανεξαρτησία,
και την πλήρη αντίθεσή μας σε όλες τις κομματικές γραμμές, που έχουν εξελιχθεί σε «φαύλους κύκλους», εγκλωβίζοντας - άξιους κατά τα άλλα - συναδέλφους.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr