Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Απλοί θεατές από την ΕΣΗΕΑ στη σφαγή των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Τσιμουδιά για ΣΣΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να είστε απλοί παρατηρητές της σφαγής των συναδέλφων κύριοι  της ΕΣΗΕΑ, χωρίς να κάνετε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ για να σωθεί έστω και μία (1) θέση εργασίας;

Ορισμένα μέλη του ΔΣ της Ένωσης έχουν αποφασίσει να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά τα δικά τους - παραταξιακά συμφέροντα, αδιαφορώντας πλήρως για το αίμα των απολυμένων συναδέλφων που κυλάει στους διαδρόμους της οδού Ακαδημίας.

Μετά τις εθελούσιες εξόδους, τις απολύσεις, τις μειώσεις και τις εκδικητικές απολύσεις έρχεται ακόμη ένα πλήγμα στον κλάδο και ορισμένα μέλη του ΔΣ της Ένωσης επιμένουν να βγαίνουν στα τζάμια των άνω ορόφων και να κοιτούν άλλη μια μάχη - που ποτέ δεν δόθηκε - να χάνεται.

Η εκ περιτροπής εργασία ήδη έχει αρχίσει να φημολογείται σε κάποια "μαγαζιά". Κι όμως, ούτε τώρα μπορείτε ΟΛΟΙ να συντονιστείτε και να διεκδικήσετε αυτό που όλος ο κλάδος απαιτεί: Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η πρότασή μας ήταν ξεκάθαρη. Ή μεσοσταθμική μονοψήφια μείωση  ή οριζόντια μονοψήφια μείωση επί της λήξασας ΣΣΕ του 2009. Σας έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.

Τον Φεβρουάριο, το 43% των συναδέλφων στήριξε την πρόταση των Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων για υπογραφή νέων ΣΣΕ με ενδεχόμενες μειώσεις επί της λήξασας ΣΣΕ του 2009. Κρυφτήκατε πίσω από το καταστατικό της Ένωσης, που όποτε σας βολεύει το επικαλείστε, και αποφασίσατε να γράψετε στα παλιά σας τα παπούτσια το 43% το συναδέλφων που ήρθε και ψήφισε. Αυτοί, προφανώς για εσάς, δεν είναι συνάδελφοι, ούτε εργαζόμενοι αλλά μάλλον οι... εχθροί σας ή στην ελάχιστη των περιπτώσεων οι ανάξιοι αναφοράς, πόσο μάλλον να τους λάβετε σοβαρά στα υπ' όψιν.

Όμως, η υποκρισία δεν έχει τέλος. Οχυρώνεστε πίσω από τη λήξασα ΣΣΕ του 2009 ζητώντας επιτακτικά την τήρηση των όρων αυτής. Ποιοι το ζητάτε; Εσείς, που όταν υπογράφηκε εκείνη η Σύμβαση την πολεμούσατε; Που θεωρούσατε ότι ήταν η χειρότερη ΣΣΕ που έχει υπογραφεί;

Και τι θα κάνετε τώρα, όταν έρθει ο "Χ" επιχειρηματίας και ζητήσει εκ περιτροπής εργασία στους συναδέλφους του "Ψ" μέσου; Θα βγάλετε ακόμη μία δακρύβρεχτη ανακοίνωση που θα καταγγέλετε τον επιχειρηματία με κούφια λόγια ότι χρειάζεται αγωνιστική ετοιμότητα, θα πάτε από εκεί, για να βρεθείτε με τους συναδέλφους, θα αρχίζετε να βγάζετε ο καθένας τους λόγους σας (τα ίδια και ίδια είναι αλήθεια) για το τι πρέπει να γίνει, τι πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοι (μόνοι τους, μην ξεχνιόμαστε, εσείς στην απ' έξω...) και μετά να λέει ο καθένας τι έχει κάνει η παράταξή του, για να φτάσετε στο σημείο να πλακώνεστε;

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Κι επειδή λεφτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και διακοπές ΔΕ θα πάμε, σας το λέμε ξεκάθαρα: Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Ή σοβαρεύεστε ή παραιτήστε. Και όχι αύριο.... ΧΘΕΣ!

Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ