Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο εκβιασμός της «παρέας Σπανοπούλου» δεν θα περάσει. Έχει καταλάβει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που ζει;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Θάρσει. Λέγων τ” αληθές ου σφαλεί ποτε. (Έχε θάρρος. Όταν λες την αλήθεια, δε θα κάνεις ποτέ λάθος) – ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Για ακόμη μία φορά η Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ «αιφνιδιάζεται» μπροστά στην αδυναμία της να εκτιμήσει, να προλάβει και να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις και τις οφθαλμοφανείς κινήσεις όσων απεργάζονται την επιβίωση των Δημοσιογράφων εν μέσω συστηματικής επίθεσης των δυνάμεων και των συνεργατών του Μνημονίου.


Σήμερα, 13 Φεβρουαρίου 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αιφνιδιάστηκε (ξανά) από την «παρέα» Σπανοπούλου, που καταλαμβάνοντας εξ αποίνης τους σημαιοφόρους της αγωνιστικής γυμναστικής στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, έστειλε το εκβιαστικό μπιλιέτο της νομίζοντας πως απέναντί της έχει γκρουπούσκουλα και όχι μετόχους στους οποίους εξακολουθεί να είναι ΕΝΟΧΗ, ΕΚΘΕΤΗ, ΕΚΠΤΩΤΗ, ΥΠΟΛΟΓΗ και ΕΛΕΓΚΤΕΑ.

Στην χθεσινή μας ανακοίνωση αναφέραμε την «είδηση» της παραίτησης της «ομάδας Σπανοπούλου», δημιουργώντας μάλιστα και απορίες στους «εφησυχασμένους» της οδού Ακαδημίας για την ακρίβειά της. Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί η «είδηση» και να αρχίσει πάλι ένας νέος κύκλος ομφαλοσκόπησης, διύλισης κωνώπων και κατάποσης καμήλων.

Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με τα εσωτερικά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Σε πολύ λίγο διάστημα τα Μέλη της πολύπαθης Ενωσης θα κληθούν να δώσουν λύση με τις εκλογές του Μαϊου, ενώ αντιμετωπίζουν ήδη την ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ κίνηση της «παρέας Σπανοπούλου». Αν η «ομάδα» αναζητεί αφελείς, προφανώς θα τους βρει αλλού. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στον κλάδο των Δημοσιογράφων.

Εμείς, οι «Ανεξαρτητοι Δημοσιογράφοι», προτείνουμε απλές κινήσεις, τις οποίες καλούμε να υιοθετήσει άμεσα το Δ.Σ της Ενωσης και να απεγκλωβιστεί από τις γνωστές κομματικές και προσωπικές «γραμμές», που δεν έχουν καμία, μα απολύτως καμία απήχηση και αποτελεσματικότητα. στους συναδέλφους.

Προτείνουμε:

1) Tην άμεση και αυτεπάγγελτη παραπομπή των μελών του ΕΔΟΕΑΠ-ΕΣΗΕΑ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ως βλάπτοντες με τις αποφάσεις τους τον κλάδο των Δημοσιογράφων εν μέσω πολλών και σοβαρών προβλημάτων.
2) Την μετάθεση των αρχαιρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ τον Μάϊο, όπως προβλέπεται, μετά από υποβολή αίτησης στα αρμόδια Δικαστήρια λόγω εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών στον Κλάδο. Παράλληλα να ζητηθεί ο διορισμός υπηρεσιακής Διοίκησης.
3) Τον άμεσο συντονισμό των Ενώσεων για σύγκληση Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης στον ΕΔΟΕΑΠ με αποκλειστικό θέμα την καθολική έκπτωση της Διοίκησης Σπανοπούλου.

Σε περίπτωση που το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ υποκύψει στον εκβιασμό της «Ομάδας Σπανοπούλου», θα πρέπει να γνωρίζει, πως ο Κλάδος θα οδηγηθεί σε ακραίες κινήσεις που, μετά και την επιθετική κίνηση της μήνυσης Σπανοπούλου κατά Φιλιππάκη, φοβούμαστε θα είναι ανεξέλεγκτες.

Κι επειδή, πρώτα απ’ όλα δημοσιογράφοι είμαστε και ρεπορτάζ κάνουμε (στους δρόμους όχι στα γραφεία… εκ του μακρώθεν), στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ περίμεναν την επίσημη ανακοίνωση ώστε να συσκεφθούν για τη στάση που θα κρατήσει ενώπιον των εξελίξεων, που από το πρώτο κούρεμα τρέχουν, κι αυτοί περιμένουν να τις μάθουν από τα δελτία των «8».

Απεναντίας, βλέπουμε ορισμένους να είναι… λαλίστατοι στις ανακοινώσεις που βγάζουν, οι οποίες μόνο καταγγελτικό χαρακτήρα έχουν και ουδέποτε παρουσίασαν λύση.
Γιατί απλά έχουν δει τον συνδικαλισμό ως… επάγγελμα, εξυπηρετώντας ίσως ενδόμυχες πολιτικές βλέψεις.

Να θυμήσουμε ότι έχουμε ΚΑΙ στις συνελεύσεις του ΕΔΟΕΑΠ παρουσιάσει πλείστες προτάσεις και καταθέσει – επίσης – ερωτήσεις, που έμειναν αναπάντητες.

Δεν διεκδικούμε τον ρόλο των «σοφών», μας αρκούν η αλήθεια κι η φωνή της λογικής που προβάλουμε.

Καλούμε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ εντός των επομένων ΩΡΩΝ, να αποφασίσει τις νομικές και κλαδικές κινήσεις του απέναντι στον προφανή και ξεδιάντροπο ΕΚΒΙΑΣΜΟ της «ομάδας Σπανοπούλου», που θεωρεί «υποχείριο» τους Δημοσιογράφους και «τσιφλίκι» της τον ΕΔΟΕΑΠ.

Σε διαφορετική περίπτωση, παραιτηθείτε ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ, να πάμε για διπλές εκλογές, εντός δεκαπενθημέρου. Να δούμε τότε πόσα κουκιά μετράει ο καθένας…

Οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι δε δηλώνουμε απλά παρόντες αλλά ΕΤΟΙΜΟΙ να διώξουμε μια και καλή τα δεκανίκια των κομμάτων από την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ.

Κι επειδή κάποιοι δεν το κατάλαβαν, το ξαναγράφουμε κι ας το βάλουν καλά στο κεφάλι τους:

Δεν υποχωρούμε, δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε… Οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν.

Ερχόμαστε._

Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι


http://andimosiografoi.blogspot.gr/