Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Απεργία στον «γάμο του Καραγκιόζη»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κοιτάξτε την φωτογραφία προσεκτικά. (κλικάρετε για μεγαλύτερη μεγέθυνση). Ούτε μια λωρίδα επί της Πανεπιστημίου δεν γέμιζε η... μεγαλειώδης πορεία της ΕΣΗΕΑ! Κι αυτό το μπούγιο ήταν με το 50% καπελωμένο από το ΠΑΜΕ, που ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε για τις απολύσεις και το λουκέτο στον 902.

Άλλη μία απεργία του Κλάδου στον «γάμο του Καραγκιόζη» και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δημοσιογράφων παρακολουθούν εμβρόντητοι, τον διασυρμό του πάλαι ποτέ κραταιού Σωματείου του «Πνεύματος και της Ελευθεροτυπίας» (αν δεν το καταλάβατε στην οδό Ακαδημίας 20, πρόκειται για την «ασθμαίνουσα» ΕΣΗΕΑ) με τις απεργιακές «άσφαιρες» απεργιακές κινητοποιήσεις (τέσσερις τον Οκτώβριο), που έγιναν μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση των στενών διασωματειακών και κομματικών ισορροπιών των ΣΥΝ-Διοικούντων του Κλάδου των ΜΜΕ.

Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμη την υπεράνω συμβολισμών προσυγκέντρωση τoυ Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ στο βιβλιοπωλείο Κυριακίδη. Ας μας την εξηγήσει το Διοικητικό Συμβούλιο ή εκείνοι που την ψήφισαν. Pleaaaase! Θα μας διαφωτίσετε όλους εμάς που δηλώνουμε αδαείς των συμβολισμών υψηλού επιπέδου, που πραγματικά, ακόμα και ο Dan Brown δεν θα μπορούσε να εμηνεύσει.

Βλέπετε πως δεν χρησιμοποιούμε την κλασική και ξύλινη διάλεκτο των τυπικών ανακοινώσεων, αλλά εναρμονιζόμαστε με το αγωνιστικό, συμβολικό και πολεμικό «πνεύμα» που διακατέχει το Διασωματειακό, την ΠΟΕΣΥ και το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ για τον σχεδιασμό και την οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του Κλάδου των ΜΜΕ.

Σας προλαβαίνουμε δηλώνοντας κατηγορηματικά πως δεν εννοούμε σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ότι σε πανελλαδική απεργία οι Δημοσιογράφοι θα αυτοεξαιρεθούν των κινητοποιήσεων, των αγώνων και των διεκδικήσεων της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα. Κάθε άλλο...

Όμως τι να καταλάβουν οι «ναφθαλίνες», οι «σκουριές», οι «ωτοασπίδες» και οι «παρωπίδες»; Ότι μία «αντί» απεργία στο Σύνταγμα, ένα χάπενινγκ στους κεντρικούς δρόμους του Κέντρου θα είχαν πολύ μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία σε σχέση με μερικές, άντε αρκετές, δεκάδες απεργιακές καρικατούρες της δεκαετίας του ’80, που περιφέρονται με αστεία πανώ στο Κέντρο κάνοντας πορεία στο υπουργείο Εργασίας για να ξανά εισπράξουν υποσχέσεις από τους συγκυβερνώντες του κουρέματος των αποθεματικών των Ταμείων μας και αγωνιστικά εύσημα από αποτυχημένους εργατοπατέρες.

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν συγχωρούμε.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr