Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στην λαιμητόμο του Μνημονίου και στην ΕΟΖ των Εκδοτών τα «δελτία παροχής»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πρόσφατη ανακοίνωσή μας, της Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, είχε σαν τίτλο «Ο Κλάδος των ΜΜΕ έγινε η πρώτη ΕΟΖ της Ελλάδας και η ΕΣΗΕΑ χτυπάει τον ελέφαντα με σπιρτόξυλα». Για όσους δεν το κατάλαβαν όσοι συνάδελφοι αμοίβονται (μόνο ή και) με δελτίο παροχής υπηρεσιών, απλά θα δώσουν πάνω από το 80% των αμοιβών τους στην Εφορία.

Τα τελευταία φορολογικά μέτρα που καταργούν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και αυξάνουν της προκαταβολή στο 30%, ουσιαστικά οδηγεί στην ανέχεια κάθε συνάδελφο που αμοίβεται με το «αστρονομικό» ποσόν των 500 ευρώ. Τα ίδια και χειρότερα θα εφαρμοστούν και στο επιπλέον αφορολόγητο που δικαιούνται οι συνάδελφοι οικογενειάρχες για καθένα από τα παιδιά τους. Ειδικά όσοι έκαναν το μνημονιακό «σφάλμα» να έχουν και παιδιά θα φορολογούνται με 30% από το πρώτο ευρώ, ενώ τους επιβάλλεται και παρακράτηση 55% ως προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά είτε έχουν είτε (το πιθανότερο) δεν έχουν δουλειά

Τους δε μισθωτούς που εργάζονται και με δελτίο παροχής υπηρεσιών για να καλύπτουν, όσο μπορούν, τις «τρύπες» από την εργοδοτική ισοπέδωση των τακτικών (όσο μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς «τακτικές», αποδοχές που καταβάλλονται με δόσεις και κομμένες) τους περιμένει μία οδυνηρή έκπληξη. Θα συνεχίσουν μεν να φορολογούνται με βάση την κλίμακα των φυσικών προσώπων, αλλά θα έχουν πολύ λιγότερες απολαβές, λόγω της αύξησης της παρακράτησης φόρου στο 30%. Βέβαια οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι διατηρούν το αφορολόγητο όριο (φευ), όμως η μείωση των αμοιβών τους είναι πλέον δεδομένη.


Δεν θα επεκταθούμε σε φορολογικές περιπτωσιολογίες. Το γεγονός είναι ένα!

Οι συνάδελφοι, που προσπαθούν με νύχια και δόντια να επιβιώσουν και κρατηθούν όσο μπορούν μέσα στο επάγγελμα εκδίδοντας δελτία παροχής υπηρεσιών, βρίσκονται πλέον μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς πρακτικά, ενώ θα εργάζονται (όπου και όπως) και θα αμοίβονται (αν και όποτε πάρουν τελικά αυτά που συμφώνησαν) με γλίσχρες απολαβές, θα βλέπουν το μεγαλύτερο μέρος τους να καταλήγει στις μαύρες τρύπες του Μνημονίου.

Από τη στιγμή που ο Κλάδος έχει γίνει πλέον και αποδεδειγμένα η πρώτη Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη στην Ελλάδα για χάρη των εκδοτών και των καναλαρχών, παρακαλούμε εκ μέρους των συναδέλφων τα Δ.Σ των Ενώσεων του Κλάδου και ειδικά της ΕΣΗΕΑ να ασχοληθούν με το θέμα αυτό, και να μην το κάνουν "γαργάρα" όπως τις ατομικές συμβάσεις στον ALPHA, το κλείσιμο του ΑΝΤ1 Radio και το λουκέτο στον Τ/Σ 902.

Είμαστε εδώ, παρόντες, σκιά σας, περιμένουμε...

Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr