Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ο ΕΔΟΕΑΠ καταρρέει παταγωδώς και η ΕΣΗΕΑ απλώς παρακολουθεί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Μόνο σαν κακόγουστα αστεία μπορεί να εκλάβουμε την ανακοίνωση της Δευτέρας 18 Ιουνίου και την πρόσκληση της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 2 η ώρα το μεσημέρι. Προφανώς η εκλεγμένη, μην το ξεχνάμε, από εμάς του ίδιους, Διοίκηση του πάλαι ποτέ κραταιού ασφαλιστικού και εσχάτως «φιλανθρωπικού» Ιδρύματος, φροντίζει ώστε να είναι παρόντες όσο το δυνατόν λιγότερα μέλη της ΕΣΗΕΑ, που είναι και «μέτοχοι» του ΕΔΟΕΑΠ....



Δεν ξέρουμε πόσοι από τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, «μέτοχοι» του ΕΔΟΕΑΠ, εν μέσω καύσωνα θα παραβρεθούν στις 2 η ώρα το μεσημέρι του Σαββάτου, ώστε να ενημερωθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο για μία σειρά από «μαύρες τρύπες» που αρχίζουν και καταπίνουν το πάλαι ποτέ «κραταιό» και «αυτοδύναμο» Ταμείο των Δημοσιογράφων. Δεν ξέρουμε αν και πως θα ενημερωθούν τα μέλη-μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ για τα μηδαμινά, πλέον, αποθεματικά του Ταμείου, τις εισφορές και τα «αόρατα» χρέη των εκδοτών και καναλαρχών. Τα Μέλη του ΕΔΟΕΑΠ-ΕΣΗΕΑ έχουν μείνει στο σκοτάδι, όμως η Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κα Σπανοπούλου ενημέρωσε τους Προέδρους των Ενώσεων για την οικτρή κατάσταση του Ταμείου μας, χωρίς φυσικά η ενημέρωση να φθάσει σε εμάς, παρά μόνο επιλεκτικά.

Φθάσαμε να διαβάζουμε την Δευτέρα το απόγευμα, ενώ ήδη στον Τύπο υπήρχαν δημοσιεύματα με προγενέστερες ημερομηνίες πως η Τράπεζα της Ελλάδας ενημέρωσε επίσημα τον ΕΔΟΕΑΠ πως από τα 115.312.441,47 ευρώ της -υποχρεωτικής, βάσει νόμου- κατάθεσής του στο Κοινό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών οργανισμών, έμειναν μετά το κούρεμα (12/3/2012)59.097.624,42 ευρώ και πως «το διαθέσιμο υπόλοιπο συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων που τυχόν πραγματοποιήθηκαν από τις 12/3/2012 έως και την 6/6/2012, ανέρχεται σε 5.618.934,25 ευρώ»!!!

Πληροφορηθήκαμε επίσης πως από τα οικονομικά στοιχεία των δύο τελευταίων ετών (2010, 2011), προκύπτει ότι το έλλειμμα ανέρχεται σε 20.000.000 ευρώ περίπου για κάθε έτος. Και δεν έφτανε αυτό! Η μείωση από το αγγελιόσημο είναι συνεχώς αυξανόμενη, όπως και η αξία του χαρτοφυλακίου του Οργανισμού από την «ισοπέδωση» του Χρηματιστηρίου. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των μελών έχει αυξηθεί ενώ οι εισφορές λόγω της αυξημένης ανεργίας έχουν μειωθεί.

Αν αυτό τα δημοσιεύματα είναι αληθή, που πολύ φοβόμαστε πως είναι, τότε η κατάρρευση του ΕΔΟΕΑΠ έχει ήδη γίνει και εμείς απλά θα πάμε το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι εν μέσω καύσωνα για να μας το αναγγείλει η κα Σπανοπούλου και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, που σύσσωμο έχει ήδη ψηφίσει την ασφαλιστική καταδίκη χιλιάδων ασφαλισμένων και συνταξιούχων που εμπιστεύθηκαν τις Διοικήσεις και τους συναδέλφους τους για να διαχειριστούν τους κόπους τους.

Δεν θα αναφερθούμε για τις κινήσεις του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ για να αντιδράσει στις κινήσεις του «αυτοδιοικούμενου» ΕΔΟΕΑΠ, από συναδέλφους δημοιογράφους που εμείς ψηφίζουμε. Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και σε αυτό το ζήτημα «ζωής και θανάτου» για χιλιάδες δημοσιογράφους δεν έχει καταθέσει καμία επίσημη πρόταση παρά μόνο «ιδέες».

Δεν μπορούμε παρά να καλέσουμε όσους συναδέλφους να παρευρεθούν μαχητικά και διεκδικητικά το Σάββατο στην Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ και να μην περιμένουν τις αντιδράσεις του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο όχι δεν μας εκπροσωπεί στο τεράστιο πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία αποτελεσματική κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.



Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ