Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τέρμα στις αυταπάτες. Καθολική απεργία διαρκείας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

H ισχυρή πλειοψηφία που συγκέντρωσε η πρόταση των Μελών του Μεικτού Συμβουλίου να προχωρήσει ο κλάδος σε Γενική Απεργία τις ημέρες προ και μετά των εκλογών με στόχο την υπογραφή
Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δείχνει την αποφασιστικότητα και την αγωνιστική ετοιμότητα για οριστική λύση στο αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει τον τομέα των ΜΜΕ οι εκδότες και οι καναλάρχες. Έστω και την ύστατη στιγμή....
 αυτό που οι «Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι» φωνάζουν εδώ και μήνες, φαίνεται ότι γίνεται τουλάχιστον κατανοητό ή αποδεκτό ακόμη κι από τους πολέμιούς μας.

Η αποδοχή της πρότασης και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο ήδη εξετάζει το πλαίσιο των κινητοποιήσεων και με τους άλλες Ενώσεις του Κλάδου, είναι η αφετηρία για να αποκτήσουν και πάλι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αμοιβών, ασφάλισης και περίθαλψης, τις οποίες στερούνται ήδη κατά χιλιάδες από την αρχή εφαρμογής του Μνημονίου.

Τα χρονικά περιθώρια για την οριστική λύση των προβλημάτων των κλάδων του Τύπου, που ολοένα και διογκώνονται, είναι μηδαμινά και η ανοχή των συναδέλφων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδέεται με την δέσμευσή τους για άμεση ενημέρωση των πολιτών σε αυτή την δυσμενή συγκυρία.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις και οι εκπρόσωποί τους σε φυσικό και κλαδικό επίπεδο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το άλλοθι των μνημονιακών κυβερνητικών δεσμεύσεων δεν ήταν ούτε και θα είναι αποδεκτό και θα έχει ήδη απορριφθεί από την κλιμακούμενη και διογκούμενη αντίδραση των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που θα εκδηλωθεί με μαζικές και διαρκείς κινητοποιήσεις.

Η περίοδος της ανοχής τελείωσε. Κι όπως έσπευσε να διατυμπανίσει ένας εκ των πρωτεργατών των απεργοσπαστικών μηχανισμών «ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».


Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ