Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τους αγωνιζόμενους Έλληνες και για τους αγωνιζόμενους Έλληνες στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με αποκορύφωμα την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης των απεχθών μέτρων.

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της χώρας είναι και δικές μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και ταυτιζόμαστε με αυτή την τοποθέτηση.

Χαιρετίζουμε την...

Οι «γνωστοί-άγνωστοι» θέλουν ο Ελληνικός λαός να μην ενημερώνεται στις πιο κρίσιμες στιγμές της χώρας




ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

 Γνωρίζουμε όλοι ότι η Σ.Σ.Ε. μας κάλυπτε έως το 2009. Έκτοτε η συλλογική μας σύμβαση είναι στον «αέρα», δίνοντας την δυνατότητα στον οποιονδήποτε εργοδότη να αυθαιρετεί απέναντι στους εργαζόμενους. Πως φτάσαμε όμως στο 2012, χωρίς να έχει υπογραφεί συμφωνία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων; Ποιες είναι οι ευθύνες και ποιοι ευθύνονται που έμειναν ακάλυπτοι την τελευταία διετία οι συνάδελφοί μας;
Οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή σύμβασης 2009-2011 ήταν ένα πραγματικό ναυάγιο. Το Δ.Σ. δεχόταν τις πιέσεις συγκεκριμένων παρατάξεων να μην υπογράψει Σ.Σ.Ε με μηδενικές αυξήσεις, με αποτέλεσμα να μην καταλήξουν ποτέ σε συμφωνία.
...

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ στη λασπολογία της "Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή" και των "Financial Crimes"


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Μία και μόνη, μικρή επισήμανση, για την ιστορία. Το τελικό κείμενο της πρότασης Γ, η οποία κατατέθηκε και υπερψηφίστηκε στις εκλογές της 30ης &31ης Ιανουαρίου, ουσιαστικά εμπεριέχει στοιχεία 12 ή και περισσότερων προτάσεων και υπο-προτάσεων που συζητήθηκαν στην γενική συνέλευση της 24ης Ιανουαρίου.
Κοινός παρονομαστής ήταν η αντίθετη τοποθέτηση των συναδέλφων, στο ενδεχόμενο γενικής απεργίας διαρκείας στον Τύπο, χωρίς στόχευση και ως συνήθως χωρίς αποτέλεσμα. Κοινή συνιστώσα επίσης αποτέλεσε και η επιδίωξη υπογραφής αναγκαίας Σ.Σ.Ε., για την αποφυγή γενίκευσης αυθαιρεσιών από την πλευρά των εργοδοτών.
Το να επέρχεται μία συμφωνία, όχι κατά γράμμα, αλλά σε ένα τελικό κείμενο που συνθέτει περισσότερες εκ των 2 προτάσεων, εμπεριέχει υποχωρήσεις ή υπαναχωρήσεις επί των αρχικών από όλες τις πλευρές που συμμετείχαν(χρωματισμένες ή αχρωμάτιστες - γιατί υπάρχουν και αυτές όσο κι αν δεν θέλουν κάποιοι να το αποδεχθούν ή να το πιστέψουν) καταδεικνύει από μόνο του ότι στην ΕΣΗΕΑ υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι που δεν διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο.

Υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι μπορούν να βρουν -εν μέσω διαφωνιών- σημεία συμπόρευσης. Εάν κάποια στιγμή το καταλάβουν και το.....